Tishman Speyer Sumitomo Electric Fit-out

Holt Construction was called in four months prior to construction to collaborate on a Value Engineer program with Sumitomo, building management and the design team.

Sumitomo Electric wanted to upgrade and expand their offices in which the client expressed a preference for a bright and clean minimalist space with high ceilings and LED lighting that would reflect the firm’s design aesthetic.

The goal was to bring the project to Sumitomo’s expected budget with a highly condensed project schedule in order to make a smooth transition from the design concept to an operating state-of-the-art office space. Once the construction process began, it required close coordination between Holt, Sumitomo, The building management, design team and consultants. This project had an eight week time frame that required relocation of Sumitomo personnel to the new offices located in Rockefeller Center. Holt Construction was able to complete the project on time and on budget. The benefits from the Value Engineering and team collaboration enhanced and created a smooth project for all parties involved.

Value

$1,400,000

Architect

Montroy Andersen Design Architects

Size

8,000 SF

Location

Rockefeller Center, New York, NY

Similar Projects

Holt Construction is a major player in the corporate interiors market. We have built and renovated for major clients in some of the most iconic and vital locations in metropolitan areas. Please click the link on the right to view similar projects to the one above.

AMP Capital Investors

AMP Capital Investors

Flow Traders New Headquarters

Flow Traders New Headquarters

State of Being

State of Being